Tuesday, 2 January 2018

Tular Surat Projek Hospital Pendang !! Projek Untuk Kroni Siapa ???


DALAM DIAM 

Setelah sekian lama BERJANJI mengenai 'Tender Hospital Pendang' tiba-tiba telah muncul satu surat mengenai 'PELAWAAN TENDER'  kepada sebuah  syarikat ZNSolution Builders Sdn Bhd yang beralamat di Pulau Pinang. 

Kami hairan kenapa JKR tidak membuat tender terbuka untuk Hospital Pendang ??? adakah projek ini akan diberikan kepada kroni-kroni politikus BN Umno ?? dan kami nak tahu la juga berapa syarikat lagi yang dipelawa untuk tender ni ?? 

Semakan setakat 02 januari 2018 di laman Web Jabatan Kerja Raya Malaysia dan Web EPEROLEHAN tidak menemui sebarang tawaran tender terbuka untuk Hospital Pendang, maka mungkin cara yang dibuat ialah pihak berkenaan telah memilih Syarikat untuk mereka dan menbina Hospital Pendang. Ini kita boleh gelarkan Sebagai PROJEK KRONI !! 


MAC 2017 BN UMNO BERBOHONG !!BERBOHONG MEI 2017 PULA !! 
BASHAH PULA BERBOHONG DI HADAPAN PENDUDUK PENDANG !!! JANJI SEPTEMBER !! DAN DALAM DEWAN UNDANGAN NEGERI (NOVEMBER) MEREKA DENGAN YAKIN BERKATA TENDER AKAN TETAP DIBUKA PADA NOVEMBER !!! NAMUN SEHINGGA SEKARANG TIDAK ADA SEBARANG TAWARAN TENDER DI LAMAN WEB JKR . 


Kronologi Hospital Pendang - Tanah seluas 16.8 hektar, milik Kementerian Kesihatan 

-Diumum Oleh Pak Lah dalam RMK-9 (bajet 2006) kos RM200 juta dengan kemudahan 76 katil 

- Ditangguh kerana peruntukan dikurangkan kepada kementerian2 - Projek ini pernah ditender pada tahun 2008 

- dimasukan semula pada RMK- 10 

- Tanah dibersihkan oleh pejabat kesihatan daerah pendang atas arahan kementerian - timb. Menteri Kesihatan - Dato Rosnah 

- Hospital Pendang sepatutnya dilaksanakan pada RMK-10 tepi tidak diketahui sebab-sebab ditangguhkan lagi.. sedangkan Tapak tanah adalah kepunyaan Kementerian Kesihatan 

- Pada pembentangan RMK-11 oleh Najib Razak beliau telah memasukan kembali Hosptal Pendang 

- Pada Bajet Kedah 2017 , Exco Kesihatan Kedah telah membentangkan bahawa Tender Hospital Pendang akan dilaksanakan pada Mei 2017 . ( tidak ada rekod tender oleh JKR pada mei 2017) 

- MB Kedah Ahmad Bashah Umum Tender pada September 2017 ( juga tidak ada rekod tender di JKR) 

- Sidang Dun Bajet Kedah 2018 (November) YB Exco Kesihatan Umum Tender pada November 2017) masih belum kelihatan. 

JANUARI 2018 

Tiba-tiba muncul surat tawaran tender ( reka dan bina) oleh JKR kepada sebuah Syarikat !! dan di Web JKR tidak ada sebarang tawaran terbuka !!! 

Jadi di manakah tawaran tender terbuka yang dijanjikan dahulu ??? 

KERAJAAN BN UMNO HARUS TELUS MENJAWAB PERTANYAAN KAMI !!! 

JIKA TENDER TERBUKA SILA JELASKAN DAN JIKA TENDER INI TERTUTUP MAKA KAMI MAHU TAHU SYARIKAT SIAPA YANG KAMU BERIKAN !!!! 


#pssssttttt dulu pun tender dah pernah dibuka namun projek tetap tidak jalan .. kali ini buka lagi !! mari kita menonton !! hehehe 

No comments:

Post a Comment